Επιμόρφωση στην εκπαίδευση προσφύγων

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Γραφείο Συντονισμού και Παρακολούθησης Εκπαίδευσης Προσφύγων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Unicef επαναλαμβάνει τη διεξαγωγή του σεμιναρίου, με τίτλο «Ζώντας Όλοι Μαζί» στις 23 και 24/04/2018 (09:30 π μ. – 13:30 μ.μ.), προκειμένου να το παρακολουθήσουν κυρίως εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε ΔΥΕΠ.  Οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στο ΠΕΚ Ιωαννίνων, Αμαλθείας 12- Καρδαμίτσια ΤΚ 45500Το σεμινάριο αποσκοπεί στην ενδυνάμωση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών οι οποίοι διδάσκουν ή μπορεί να κληθούν να διδάξουν σε τάξεις με πρόσφυγες μαθητές.

Η θεματολογία του σεμιναρίου αφορά την ανάδειξη καλών εκπαιδευτικών πρακτικών σε συνάρτηση με το πολιτισμικό υπόβαθρο των προσφυγικών πληθυσμών, πρακτικών θετικής πειθαρχίας, διαχείρισης παιδικού τραύματος, παρεμβάσεων για την προώθηση της μη – βίας και βιωματικές δραστηριότητες ψυχοσυναισθηματικής προσέγγισης των παιδιών αυτών των ομάδων.

Δεδομένου ότι ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο σεμινάριο θα είναι 35 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τους εμπλεκόμενους με την εκπαίδευση προσφύγων εκπαιδευτικούς.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Πληροφορίες:  Φωτεινή Παπαδοπούλου,  τηλ. 2310474846.

Για το πρόγραμμα της επιμόρφωσης πατήστε ΕΔΩ

Κατηγορίες: ΠΕΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.