Επιμορφωτική δράση για την εκπαίδευση προσφύγων

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο πλαίσιο της πράξης «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος» και ειδικότερα της Δράσης 4 «Επιμορφωτικές Δράσεις για την υποστήριξη της εκπαίδευσης παιδιών προσφύγων» υλοποιεί επιμορφωτικές δράσεις με τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ και ΔΕ και τους Διευθυντές/τριες των Σχολικών Μονάδων με ΔΥΕΠ ή/και Τμήμα Υποδοχής στις οποίες φοιτούν πρόσφυγες.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 22/3/18 και από τις 9:00-13:00 στο ΠΕΚ Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως επιμόρφωση στην οποία θα συμμετέχουν:

  1. οι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας (Δημοτικής) και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Εκπ/σης Ηπείρου που έχουν στην ευθύνη τους σχολικές μονάδες στις οποίες λειτουργούν ΔΥΕΠ ή/και Τάξεις Υποδοχής (ΤΥ) στις οποίες φοιτούν παιδιά πρόσφυγες,
  2. οι Διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων Α/θμιας (Δημοτικής) και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Εκπ/σης Ηπείρου στις οποίες λειτουργούν ΔΥΕΠ ή/και Τάξεις Υποδοχής (ΤΥ) και στις οποίες φοιτούν παιδιά πρόσφυγες,
  3. οι αντίστοιχοι για τα παραπάνω Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Σημειώνεται ότι η επιμόρφωση οργανώνεται κεντρικά από το ΙΕΠ και περιφερειακά υποστηρίζεται από μέλη ΔΕΠ.

Στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης Ηπείρου υπεύθυνο μέλος ΔΕΠ είναι η κ. Λ. Στεργίου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

 

Κατηγορίες: ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.