Ξεκινά η επιμόρφωση ΤΠΕ (επίπεδο Β1)

Στις 15 Μαΐου, προβλέπεται η έναρξη των προγραμμάτων επιμόρφωσης στο Β1 επίπεδο ΤΠΕ, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ? Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ), που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ΕΣΠΑ 2014-2020) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Το ΠΕΚ Ιωαννίνων έχει επιλεγεί να υλοποιήσει στο πιστοποιημένο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης στην έδρα του στα Ιωάννινα (Αμάλθειας 12, Καρδαμίτσια) τα ακόλουθα Επιμορφωτικά Προγράμματα:

Β1.1 ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ (αφορά: Φιλόλογους, Θεολόγους, Εκπαιδευτικούς Ξένων Γλωσσών,Μουσικής, Καλλιτεχνικών κλπ- 1 πρόγραμμα),

Β1.4 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (αφορά: Δασκάλους και Νηπιαγωγούς- 1 πρόγραμμα),

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται με τους κωδικούς τους, όταν οριστικοποιηθεί ο προγραμματισμός υλοποίησης της επιμορφωτικής δράσης, να δηλώσουν στο πληροφοριακό σύστημα του Β1 επιπέδου ΤΠΕ την επιλογή τους.

Υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε πρόγραμμα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε. αποτελεί η πιστοποίηση στις βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε. (Α? επίπεδο Τ.Π.Ε.), με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ19/20, καθώς και τους επιμορφωτές Α? επιπέδου Τ.Π.Ε. που είναι ενταγμένοι στα σχετικά μητρώα παλαιότερων πράξεων επιμόρφωσης σε βασικές δεξιότητες Τ.Π.Ε. (1η περίοδος Β1 επιπέδου ΤΠΕ).

Αντικείμενο της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης για την εκπαιδευτική αξιοποίηση Τ.Π.Ε. (Επιμόρφωση Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.) είναι η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για τη χρήση και αξιοποίηση στην τάξη:
α) νέων ψηφιακών υποδομών που αναπτύσσονται για τα σχολεία μέσα από δράσεις και έργα του Υπουργείου Παιδείας, όπως για παράδειγμα τα διαδραστικά συστήματα διδασκαλίας σε συνδυασμό με τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες και αποθετήρια συλλογής και διάθεσης ψηφιακού υλικού, καθώς και
β) σύγχρονων εργαλείων γενικής χρήσης και του διαδικτύου (περιλαμβανομένων θεμάτων ασφάλειας διαδικτύου), μέσα από παραδείγματα και πρακτικές, που θα αξιοποιούν όλα τα παραπάνω.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις διαδικασίες Β1 επιπέδου ΕΔΩ

Κατηγορίες: Β1 ΕΠΙΠΕΔΟ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.